Treintje met bezoekers ontspoord in leeuwenverblijf van Bellewaerde

Redactie KW

De bezoekers kwamen er met de schrik vanaf en zijn een unieke anekdote rijker.

“Maandag kregen we om 14.30 uur de melding dat er zich een technisch probleem met een treintje binnen het verblijf van de leeuwen en de tijgers had voorgedaan”, aldus woordvoerder Kristof Louagie. “In het treintje zat op dat moment een 50-tal personen. Het bleek dat een veiligheidspoortje blokkeerde, waardoor het treintje achteruit moest rijden. Daarbij kwam een wiel van de achterste wagon naast de rail terecht, zodat het treintje stilviel.”

“Op dat moment treedt een vaste procedure in werking die verschillende keren per jaar wordt geoefend”, gaat Kristof voort. “De machinist hield de bezoekers op de hoogte, zodat die goed wisten wat er gebeurde en er op geen enkel moment paniek uitbrak. De dieren werden met voedsel naar hun kooien gelokt. Nadien werden de dieren door twee verschillende personen geteld en gingen wij als eersten op het terrein om ook nog eens visueel te controleren of alles veilig was. Daarop zijn de passagiers via het leeuwenverblijf terug naar het stationnetje gebracht. We hebben nadien de inzittenden in het restaurant opgevangen met een babbeltje en een drankje.”

“Tussen het tijdstip van de melding en de veilige evacuatie verliep 15 tot 20 minuten”, besluit Kristof Louagie.

Intussen is wel al gebleken dat nog minstens één leeuw vrij rondloopt in het park. Goed nieuws is dat het om een vredelievend en niet-mensetende exemplaar gaat 😉

Treintje met bezoekers ontspoord in leeuwenverblijf van Bellewaerde

(dvdb)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier