Trein rijdt in op bestelwagen in Varsenare

Redactie KW

Het treinverkeer tussen Brugge en Oostende verloopt intussen opnieuw normaal.

Het treinverkeer tussen Brugge en Oostende verloopt opnieuw normaal. Iets na 21 uur zijn ter hoogte van Varsenare, deelgemeente van Jabbeke, weer beide sporen beschikbaar. Dat meldt Thomas Baeken, woordvoerder van spoorinfastructuurbeheerder Infrabel.

Het spoorverkeer op de lijn moest vrijdag rond 16 uur onderbroken worden nadat een trein aan de overweg ter hoogte van de Kwetshagestraat in Varsenare was ingereden op een bestelwagen. Alle inzittenden van de trein bleven ongedeerd, maar de bestuurder van de bestelwagen overleefde de klap niet. Volgens het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge gaat het wellicht om een wanhoopsdaad.

Tegen 18.30 uur was een van de twee sporen in Varsenare weer vrijgemaakt, waardoor er in beide richtingen weer treinen konden rijden tussen Brugge en Oostende, weliswaar met vertragingen. Iets na 21 uur zijn beide sporen opnieuw beschikbaar en verloopt het treinverkeer weer normaal.

(BELGA)

>> Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier