Trein raakt wagen aan overweg, inzittenden gewond

Redactie KW

Een honderdtal treinreizigers werd geëvacueerd.

Zowat honderd treinreizigers worden woensdagochtend geëvacueerd nadat hun trein een lichte aanrijding had met een personenwagen. Dat meldt woordvoerder Frédéric Petit van spoorwegnetbeheerder Infrabel. Op de trein vielen geen gewonden, twee inzittenden van de wagen raakten lichtgewond.

Het ongeval gebeurde omstreeks 09.30 uur. De trein die van Antwerpen naar Poperinge reed, kwam aan de overweg aan de Komenseweg in Zillebeke in aanrijding met een personenwagen. “De overweg heeft normaal gefunctioneerd. Verder onderzoek moet uitwijzen wat er dan wel fout gelopen is”, aldus Petit. Een getuige is formeel: de auto heeft de slagbomen genegeerd. De bestuurder ligt nog in het ziekenhuis, en zal later verhoord worden.

Trein raakt wagen aan overweg, inzittenden gewond

De honderd reizigers op de trein bleven ongedeerd. Zij worden geëvacueerd met behulp van bussen. Er werd een vervangende busdienst voorzien, maar het treinverkeer tussen Ieper en Komen werd iets na 13 uur hernomen, in beide richtingen. Dat meldt woordvoerder Frédéric Petit van spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel.

Trein raakt wagen aan overweg, inzittenden gewond

(BELGA/Foto’s NFG/dvbg/WS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier