Topman Nationale Loterij draagt nog steeds gevolgen van aanrijding in Brugge

© BELGA
Redactie KW

Jannie Haek, topman van de Nationale Loterij, draagt nog steeds de gevolgen van een zwaar ongeval afgelopen zomer waarbij een vrachtwagen hem van zijn koersfiets reed. De West-Vlaming brak zijn bekken en liep verscheidene verwondingen op aan zijn schouder en gebit. “Ik word ‘s nachts nog wel eens wakker van de pijn en heb nog last bij het kauwen”, zegt Haek.

Op 1 augustus vorig jaar eindigde een fietstochtje voor de voormalige topman van de NMBS bijna in een drama. Op enkele kilometers van zijn woning in Brugge werd Jannie Haek (51) bij een inhaalmanoeuvre van een Roemeense trucker onderuit gereden. De chauffeur stak Haek in een tunnel voorbij en voegde te snel terug in. De gevolgen waren zwaar. De West-Vlaming raakte geplet tussen de vrachtwagen en de muur en moest met zware verwondingen afgevoerd worden naar het ziekenhuis.

Werken in rolstoel

De gevolgen van het ongeval waren niet min. Een bekkenbreuk, een gebroken gebit en schaafwonden over het hele lichaam. “In totaal was ik vier weken volledig werkonbekwaam”, vertelt Haek. “Daarna volgde nog een lange lijdensweg. Eerst ging ik werken in een rolstoel, dan met twee krukken, dan met één … ik kan jullie verzekeren: het is geen pretje om overreden te worden.”

Vandaag functioneert de topman van de Nationale Loterij opnieuw normaal. “Al word ik ‘s nachts nog wel eens wakker van de pijn. Ook kauwen gaat nog niet zoals vroeger. Maar uiteindelijk gaat het wel goed”, aldus Jannie Haek. Voor het ongeval kreeg de Roemeense trucker 30 dagen rijverbod en 300 euro boete. Haek kreeg ook een provisionele schadevergoeding van 1.000 euro toegewezen.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier