Tientallen kelders onder water na zondvloed boven Westkust en Middenkust

Vooral de Bortierlaan in De Panne kreeg het zwaar te verduren. © JTV
Redactie KW

Donderdagavond heeft het uren aan een stuk geregend over de West- en Middenkust, met als gevolg dat er tientallen oproepen binnenliepen bij de brandweer voor ondergelopen kelders en garages.

Vooral de Bortierlaan in De Panne kreeg het zwaar te verduren. In een appartementsgebouw liepen dertig garages onder water. Sommige bewoners konden gelukkig op tijd hun wagen uit de garage rijden. In de straat ernaast had een bewoner minder geluk. De motor van zijn wagen en zijn wagen zelf liepen onder water, de brandweer moest de wagen uit de garage takelen.

Een eind verder in de straat stonden de kelders van drie woningen blank. De brandweer riep de versterking in van de korpsen van Diksmuide en Veurne, die met extra pompen ter plaatse kwamen. Ook in de Duinhoekstraat in Adinkerke liepen enkele garages onder. De Pannestraat werd een hele tijd afgesloten omdat een manege aan de Oosthoek onder water was gelopen. Ook Koksijde, Oostduinkerke en Nieuwpoort kregen hun deel van de buien. Hier waren er ook tientallen oproepen voor wateroverlast.

In De Panne stond de regenmeter van een bewoner op 50 liter.
In De Panne stond de regenmeter van een bewoner op 50 liter.© JTV

In De Panne stond de regenmeter van een bewoner op 50 liter. De regen viel met bakken uit de lucht tussen 18 uur en 22 uur. Omdat het windstil was, bleven de vlagen dan ook urenlang uitregenen boven de West- en Middenkust.

(JTV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier