Tienerfeestje eindigt met dodelijke appartementsbrand in Koksijde

Redactie KW

Twee andere jongeren raakten gewond toen ze van de vijfde verdieping naar beneden sprongen, zo’n dertig mensen werden tijdelijk geëvacueerd.

De avond ervoor vond er een tienerfeestje plaats in het appartement. “Er werd volgens de eerste verklaringen stevig gedronken,” lichtte procureur Filiep Jodts donderdagmorgen toe. “De meeste jongeren hebben in de loop van de avond het feest verlaten. Drie jongeren bleven achter, de zoon van de eigenaar en twee van zijn vrienden die bleven slapen. Enkele uren later is de brand uitgebroken.”

Het was omstreeks 6.20 uur wanneer de brandweer opgeroepen werd voor een uitslaande brand op het Prof. Blanchardplein. Toen ze aankwamen, sloegen de vlammen in het appartement op de vijfde verdieping al naar buiten. De mensen uit het appartementsgebouw werden geëvacueerd, zo’n 30 mensen werden even verder opgevangen in een etablissement.

Tienerfeestje eindigt met dodelijke appartementsbrand in Koksijde


Jongeren sprongen van vijfde verdiep naar beneden

Twee jongens van 15 en 17 jaar oud die zich in het brandende appartement bevonden, werden met rookintoxicatie en verschillende breuken overgebracht naar het ziekenhuis van Veurne. Zij sprongen van de vijfde verdieping naar beneden. De brandweer had de brand snel onder controle, maar kon de twee appartementen niet direct binnen gaan daar het er veel te warm was. Pas een uur later konden ze binnen en werd in het bovenste appartement het levenloze lichaam van een derde slachtoffer gevonden, een jongen van 18. Over het dodelijke slachtoffer is er nog steeds geen 100% zekerheid over de identiteit. De ouders van het slachtoffer wilden en konden de jongen woensdagavond niet identificeren. Het was achteraf omwille van de verwondingen van de jongen ook niet mogelijk om een fotoconfrontatie te doen.

Identificatie via gebit

Toch is er 99% duidelijkheid, omwille van de verklaringen van de ouders dat hun zoon daar was, de verklaringen van de vrienden, foto’s van de jongen en het feit dat zij intussen geen contact meer hadden met hem. Normaal worden nu gegevens bij de tandarts van de jongen opgevraagd om een identificatie aan de hand van het gebit te doen

Tienerfeestje eindigt met dodelijke appartementsbrand in Koksijde


Over de oorzaak van de dodelijke brand in Koksijde woensdagochtend is nog geen duidelijkheid. De branddeskundige is langs geweest en die heeft enkele mogelijke oorzaken, maar er is nog geen zekerheid. Ook het verhoor van beide zwaargewonde, minderjarige slachtoffers in het ziekenhuis gisterenavond bracht geen duidelijkheid. Hun verklaringen zijn niet 100% gelijklopend maar dat kan vooral genuanceerd worden door de shock en hun alcoholverbruik. Zij verblijven nog steeds in het ziekenhuis.

Alle andere jongeren die verhoord werden mochten na afloop beschikken.

(IPD/JT/EDK/GB/MF/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier