Tiener blijft aangehouden voor vluchtmisdrijf in Oostende

© a-DJ
Redactie KW

De 18-jarige jongen die aangehouden werd na het ongeval met vluchtmisdrijf in Oostende, waarbij vier zwaargewonden vielen, blijft in de cel. Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling dinsdag beslist.

Vier meisjes uit Vlaams-Brabant vroegen in de nacht van maandag 21 op dinsdag 22 augustus in het centrum van Oostende een lift richting Westende. De meisjes van 15 en 14 jaar oud stapten uiteindelijk in bij een 18-jarige man uit Le Roeulx en een 17-jarige uit La Louvière. Even later stapte ook nog een vriendin van de bestuurder in de gestolen Peugeot 207. Twee Vlaamse meisjes sprongen uit het voertuig toen ze in de Alfons Pieterslaan een politiecontrole opmerkten.

De bestuurder vluchtte aan snelheden tot 160 kilometer per uur en crashte in de wegenwerken op de Nieuwpoortsesteenweg. Er vielen vier zwaargewonden, maar de bestuurder pleegde vluchtmisdrijf. Uiteindelijk werd hij in Bergen opgemerkt door de lokale politie. De raadkamer in Brugge had zijn aanhouding verlengd, maar de verdediging ging daartegen in beroep. De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling besliste dat de aanhouding van de tiener noodzakelijk blijft. Het is ook nog wachten op het verslag van de verkeersdeskundige over het ongeval.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier