Terreinwagen rijdt in op schoolbus

Redactie KW

Op woensdagmorgen omstreeks 8 uur reed een terreinwagen in op een schoolbus van De Driespan, een Gistelse scholengroep. “Er vielen gelukkig geen gewonden”, haalt schooldirectrice Evelien Bulcke opgelucht adem. De leerkrachten gingen dan maar zelf de kinderen ophalen.

De feiten gebeurden op woensdagmorgen ter hoogte van de Gistelse Mosselstraat, aan het kruispunt met de Nieuwlandstraat. “De buschauffeur zette zich aan de kant toen er een wagen met hoge snelheid aangereden kwam. De bestuurder van de terreinwagen had de bus wellicht te laat gezien en toen hij remde, begon de auto te slippen over het gladde wegdek. Daarna raakte het vehikel onze bus vooraan in de linkerflank”, legt directrice Evelien Bulcke uit.

Toegewijd lerarenkorps

Op dat moment waren nog maar vier kinderen opgehaald. “Ik ben snel ter plaatse gereden en heb de kinderen naar school gebracht”, getuigt Evelien Bulcke. “Gelukkig kan ik op een toegewijd lerarenkorps rekenen en hebben de leerkrachten de andere kinderen opgehaald. Ik ben vooral opgelucht dat er geen gewonden vielen en niemand naar het ziekenhuis moest”, verklaart de directrice. Volgens haar heeft buschauffeur Johan Deschepper nog nooit een ongeval meegemaakt en was de man erg aangedaan. Het is pas zijn eerste jaar als buschauffeur bij De Driespan.

Terreinwagen rijdt in op schoolbus

“Of we een nieuwe bus moeten kopen dan wel de huidige bus kunnen laten herstellen moet nog worden uitgewezen”, vertelt directrice Evelien Bulcke. (foto BB)

Momenteel is de schoolbus dus buiten strijd. “Of we een nieuwe bus moeten kopen dan wel de huidige bus kunnen laten herstellen, moet nog worden uitgewezen. De komende weken wordt een vervangbus ingeschakeld. Ook op donderdag gingen de leerkrachten de leerlingen ophalen. “Sommige ouders lieten al weten dat ze hun kinderen naar school gingen brengen”, duidt de directrice. (BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier