Ten vroegste dinsdagmiddag weer treinen op één spoor tussen Brugge en Blankenberge

De schade aan de bovenleiding is gigantisch. © JVM
Redactie KW

Tussen Brugge en Blankenberge kunnen sinds kort na 16 uur maandag geen treinen meer rijden. Over een afstand van 500 meter is de bovenleiding van beide sporen er beschadigd.

Daarnaast zijn enkele palen van de bovenleiding scheefgetrokken en is er ook schade aan de bevestigingstoestellen aan de bovenleiding. Infrabel verwacht ten vroegste dinsdagmiddag weer treinen op één spoor, maar heeft nog geen vooruitzichten over de herstelling van de bovenleiding boven het tweede spoor.

Reizigers uit Blankenberge hebben de toelating om met de kusttram naar Oostende door te reizen, en vandaar de trein te nemen naar het binnenland, of omgekeerd. De NMBS legt ook een vervangende busdienst in.

De truck was vermoedelijk te hoog geladen.
De truck was vermoedelijk te hoog geladen.© JVM

De schade aan de bovenleiding gebeurde aan een overweg ter hoogte van de Stationsweg in Dudzele. Er stond geen trein geblokkeerd door de schade aan de bovenleiding.

Infrabel roept vrachtwagenbestuurders op altijd waakzaam te zijn aan en in de buurt van overwegen. Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit wijst erop dat er grosso modo elke maand een incident is met een kapotgereden bovenleiding, elke keer met zware gevolgen.

(JVM/Belga)

https://www.youtube.com/watch?v=XKK07DGEujo

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier