Systematische snelheidscontroles op E17 na rampweek met meerdere ongevallen

Na een rampweek op de E17-autoweg richting Frankrijk zal de federale politie meer controleren op snelheid. © WSG
Redactie KW

Na het zware verkeersongeval vrijdag op de E17 ter hoogte van Aalbeke gaat de federale politie systematisch controleren op snelheid. Dat is beloofd aan de Kortrijkse burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld) die daar had op aangedrongen. Alle 28 lichtgewonden zijn inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis.

Na een rampweek op de E17-autoweg richting Frankrijk zal de federale politie meer controleren op snelheid. Er zal een semi-mobiele radar ingezet worden die op systematische manier controles zal uitvoeren. Burgemeester Van Quickenborne had daarom gevraagd na de twee ongevallen ter hoogte van Aalbeke de voorbije dagen.

Vrijdag reed een Nederlandse dubbeldekbus in op een vrachtwagen. Een tweede vrachtwagen reed op zijn beurt in op de bus. Een Bulgaarse vrachtwagenchauffer liet daarbij het leven, 28 mensen raakten lichtgewond.

De grenscontroles aan de grenspost in Rekkem liggen mee aan de basis van de ongevallen. Door die controles is er een verhoogd risico op files. De afgelopen maanden zijn er al meerdere incidenten geweest met chauffeurs die inreden op de files. “Het Agentschap Wegen en Verkeer meent dat ze alles hebben gedaan wat ze kunnen om bestuurders in te lichten over de mogelijke files. Wij vragen echter dynamische borden om de files aan te kondigen. Op een rustig moment vraagt iedereen zich af waarom er een snelheidsbeperking is van 70 km/u, en op de drukke momenten staat er al file vóór de signalisatie. Dynamische borden kunnen soelaas bieden“, aldus Vincent Van Quickenborne.

Inmiddels laat de burgemeester weten dat alle 28 lichtgewonden van het ongeval van vrijdag het ziekenhuis hebben verlaten. Er waren vooral nek- en rugklachten, en meerdere personen liepen breuken op. Ook het informatienummer is terug ingetrokken. “De familie van de slachtoffers is snel ingelicht. Rond 20 uur vrijdagavond is het nummer opgeheven.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier