Supporter Club Brugge overlijdt tijdens match tegen Zulte Waregem

© BELGA
Redactie KW

Een supporter van Club Brugge is zaterdagavond tijdens de wedstrijd tegen Zulte Waregem om het leven gekomen op de tribune na een hartstilstand. Spelers en supporters hielden na afloop van de wedstrijd een pakkend eerbetoon aan de man.

Alle ingrediënten waren aanwezig in het Jan Breydelstadion om er een groot feest van te maken maar meteen na de 5-0 overwinning tegen Zulte Waregem overstemde droevig nieuws de sfeer. Tijdens de wedstrijd stief een man door een hartaanval. De supporters en spelers zongen You’ll never walk alone en zorgden zo voor een pakkend eerbetoon aan de man. Voorzitter Bart Verhaeghe was duidelijk aangedaan door het nieuws en barste in de tribune bijna in tranen uit. Ook Michel Preud’homme bezorgde meteen na de wedstrijd al zijn medeleven aan de familie van de overleden supporter.

Voor de wedstrijd voelde de 65-jarige man zich al onwel. Na tussenkomst van het Rode Kruis besloot de abonnee van Club Brugge om toch plaats te nemen in de tribune, waar hij een hartstilstand kreeg. De MUG was snel ter plaatse om het slachtoffer te reanimeren. Hij werd nog overgebracht naar het ziekenhuis, maar stierf aan de gevolgen van de hartstilstand.

(MM/Belga – foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier