Strandganger redt meisje van verdrinkingsdood in Jabbeke

Redactie KW

Een strandganger redde vrijdagmiddag het leven van een zesjarig meisje op camping ‘t Klein Strand in Jabbeke. Het meisje was aan het verdrinken, maar werd door de alerte man opgemerkt. Hij haalde haar uit het water en redde zo haar leven.

Het meisje uit Zonnebeke dreef levenloos in het water toen de man haar opmerkte. “Hij had blijkbaar gezien dat ze aan het verdrinken was en had onmiddellijk de goeie reflex“, zegt een ooggetuige. “Eenmaal uit het water gaf het meisje heel snel water en zand over. Dat is in zo’n geval meestal een goed teken. Iedereen was dan ook heel opgelucht met dat teken van leven.”

In het ziekenhuis verbeterde haar toestand gelukkig snel. “Ze is ondertussen stabiel en buiten levensgevaar“, klinkt het bij de woordvoerster. “Maar ze blijven haar uiteraard verder nauwgezet opvolgen.”

Onverantwoord

Het meisje van zes was met een begeleider – en naar verluidt twee andere kinderen – naar het artificiële strand getrokken. Maar op een gegeven moment verloor de man haar even uit het oog. Het meisje gleed van de glijbaan en belandde zo wat verderop in het diepere water. Ze kon echter niet zwemmen en kwam al snel in de problemen. Aan de waterplas stonden één redder en twee toezichters. Hoewel een strandganger het meisje redde, wijst de zaakvoerster toch naar de begeleider. “Ik wil geen stenen gooien, maar die man had beter moeten opletten“, zegt ze. “Een kind dat niet kan zwemmen, mag je op zo’n locatie niet uit het oog verliezen. Het was onverantwoord van hem om het kind alleen in het water te laten gaan.”

https://www.youtube.com/watch?v=7hKft84_CcQ

Nadat de toerist haar uit het water haalde, ontfermden de aanwezige redder en enkele volwassenen zich over het kindje. “Wij werken met een bewaakte zone”, zegt Monique Lambrecht, zaakvoerster van ‘t Klein Strand. “Daar houden één redder en twee toezichters een oogje in het zeil. Zij hebben volgens mij dan ook alert gereageerd.” Al stapten enkele aanwezige ouders toch ook naar de zaakvoerster na het incident. “Het niveau van de redders is helaas onvoldoende“, klinkt het bij een anonieme moeder. “En daar kan dat meisje in kwestie zelf niets aan doen. Maar dit was onverantwoord.”

Opvallend: het meisje dat bijna verdronk is van Zonnebeke afkomstig. Net zoals de achtjarige Tristan die woensdag verdronk in de recreatievijver van een Nederlands vakantiepark. Het jongetje was er op vakantie met zijn oma. Gelukkig voor het zesjarige meisje was haar redder alert. (TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier