Straf voor landbouwer die onverlichte en onverzekerde tractor na dodelijk ongeval wisselde

17/11/16 om 15:53 - Bijgewerkt om 15:51

Een 62-jarige landbouwer uit Kluisbergen is vandaag door de Kortrijkse politierechter veroordeeld tot een rijverbod van één jaar en zeven maanden als verantwoordelijke voor een ongeval in Orroir waarbij een 21-jarige motorrijder uit Avelgem om het leven kwam.

Straf voor landbouwer die onverlichte en onverzekerde tractor na dodelijk ongeval wisselde

© Getty Images/iStockphoto

Motorrijder Umberto Demets kwam in Orroir tegen zijn onverlichte en onverzekerde tractor terecht. Na het ongeval verplaatste hij ook nog zijn tractor naar zijn erf en kwam met een andere tractor terug.

Op 22 oktober 2012 om 19.09 uur kwam de jonge motorrijder net over de taalgrens in Orroir, deelgemeente van het Henegouwse Mont-de-l'Enclus, tegen de tractor met aanhangwagen van de landbouwer uit Kluisbergen terecht. Hij was op slag dood. De tractor stond volgens het openbaar ministerie dwars over de weg, zonder verlichting of verzekering. Bovendien reed de landbouwer na het ongeval met de tractor weg naar zijn erf enkele honderden meters verder en keerde hij met een verzekerde en verlichte tractor terug. De landbouwer had steeds de verantwoordelijkheid voor het ongeval betwist. Volgens hem was een te hoge snelheid van de motorrijder de enige oorzaak van het ongeval. De politierechter veegde dit van tafel. Naast het rijverbod liep de landbouwer ook nog een voorwaardelijke celstraf van drie maanden en een boete van 4.500 euro op.

(LSi)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!