Stad Brugge wil leegstaande drukkerij snel slopen

11/04/17 om 15:27 - Bijgewerkt om 15:25

Maandagmiddag woedde er nog een zware brand in de voormalige drukkerij.

Stad Brugge wil leegstaande drukkerij snel slopen

De stad Brugge dringt er bij een privéontwikkelaar op aan om een sloopvergunning aan te vragen voor de leegstaande drukkerij Catharina Press in Sint-Pieters. Aanleiding is de dubbele brandstichting van de afgelopen dagen.

Voor de site van Catharina Press in het Tempelhof bestaan al duidelijke plannen. Er is zelfs al een verkavelingsvergunning goedgekeurd. "De drukkerij maakt plaats voor een woonproject met 19 flats en 15 woningen", zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V). "Er wordt ook een parkje voorzien en er is een ondergrondse parkeergarage. De nieuwe plannen moeten deze plek een nieuw elan geven. In de leegstaande drukkerij wordt nu vaak gespeeld door kinderen. Dat is gevaarlijk. Zeker na de gebeurtenissen van de afgelopen dagen."

De privéontwikkelaar wil wel degelijk werk maken van een snelle realisatie van het project, al gaat de administratieve molen erg traag. "Toch houdt niks nu de aanvraag van een sloopvergunning tegen. Als er geen bezwaren komen, dan kan de drukkerij binnen enkele maanden plat liggen. De beschermde gevel moet evenwel bewaard blijven. Die wordt gerestaureerd en maakt deel uit van het nieuwe project", aldus nog Demon. De politie is ondertussen een onderzoek gestart naar de daders van de brandstichting. Volgens het Brugs parket is het onderzoek nog volop bezig en zijn er voorlopig geen verdachten opgepakt.

(MM)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!