Staatssecretaris De Backer hoopt op goede afloop voor bemanning na scheepsongeluk

© BELGA
Redactie KW

Staatssecretaris voor de Noordzee Philippe De Backer (Open VLD) betuigt zijn medeleven met de getroffen families en hoopt op een goede afloop.

Rond 23 uur dinsdagavond kapseisde de vissersboot Assanat Z.582 uit Zeebrugge voor de kust van het Engelse Kent. De bemanning bestond uit 2 Belgen en een Spanjaard. De twee Belgen zijn al gered. De Spanjaard is vooralsnog steeds vermist.

Philippe De Backer: “Dit ongeluk toont aan hoe gevaarlijk werken op zee kan zijn. Op dit moment gaan mijn gedachten uit naar de bemanningsleden en hun families. Dit zijn zeer moeilijke momenten om te doorstaan. Er wordt alles in het werk gesteld door onze Belgische en Britse reddingswerkers om voor een goede afloop te zorgen.”

Hoe het ongeluk is gebeurd is nog te vroeg om te zeggen. De Backer: “Samen met de andere betrokken partijen, zijnde het Verenigd Koninkrijk en de naties van de bemanning, zal onze Federale Instantie voor Onderzoek van Scheepvaart Ongevallen (FOSO) beslissen welk land de leiding zal nemen over het onderzoek.”

(ds)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier