Spelend kind (4) gegrepen door auto in Oostende: toestand jongetje evolueert gunstig

De Nieuwlandstraat bleef enkele uren volledig afgesloten voor het verkeer. © Foto: DJ
Redactie KW

Een vierjarig jongetje is dinsdag zwaargewond geraakt nadat hij in de Nieuwlandstraat in Oostende al spelend werd opgeschept door een wagen. Het kind wou de straat oversteken om naar zijn ouders te gaan toen hij werd aangereden.

Het ongeval gebeurde iets voor 14 uur. De papa was aan het praten met de nieuwe overburen toen het jongetje plots de straat overstak. Daarbij werd hij gegrepen door een voorbijrijdende auto. Het slachtoffertje was er erg aan toe en werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Door de ernst van de verwondingen stuurde het parket van Brugge een verkeersdeskundige ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. De Nieuwlandstraat bleef enkele uren volledig afgesloten voor het verkeer.

In shock

De 22-jarige bestuurster van de auto was in shock na het ongeval. Ze verklaarde aan de politie dat ze het jongetje niet had opgemerkt. Uit de eerste vaststellingen blijkt het om een spijtig ongeval te gaan en is het jongetje plots opgedoken van tussen twee geparkeerde voertuigen. Er zijn geen indicaties van overdreven snelheid. De adem- en speekseltest van de bestuurster waren negatief. Ook van alcohol of drugs was bij de bestuurder geen sprake.

Omstreeks 17 uur werd de Nieuwlandstraat dinsdag opnieuw vrijgegeven voor het verkeer. Het jongetje is intussen niet langer in levensgevaar. Zijn toestand evolueert gunstig.

(DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier