Snellegemnaar die dodelijk ongeval veroorzaakte in Varsenare krijgt milde straf

Redactie KW

Een man uit Snellegem heeft in de Brugse rechtbank een milde straf gekregen voor het veroorzaken van een ongeval waarbij een bromfietser uit Westkerke om het leven kwam.

Op dinsdag 5 november vorig jaar reed Eddy H. (59) uit Snellegem kort na de middag met zijn tractor langs de Kwetshaghestraat in Varsenare. Toen hij het kruispunt met de Legeweg dwarste in de richting van het kanaal, sloeg het echter noodlot toe. De 53-jarige Ronny Laethem uit Westkerke kwam met zijn bromfiets vanuit de Legeweg het kruispunt opgereden en kon de tractor van Eddy H., die geen voorrang aan rechts had verleend, niet meer ontwijken. Ronny Laethem kwam met een zware klap tegen de aanhangwagen van de tractor terecht en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Weduwe schonk aanrijder al vergiffenis

Woensdag bevond de Brugse politierechter Eddy H., die als buschauffeur aan de kost komt, schuldig aan onopzettelijke doodslag maar hij legde de man geen zware straf op. H. kreeg drie maanden cel met uitstel, een geldboete van 1.200 euro en drie maanden rijverbod. Hij mag wel nog met de bus rijden. “We zijn uiteraard opgelucht met deze milde bestraffing”, zegt Jean-Baptiste Petitat, de advocaat van H. “Mijn cliënt, die nooit eerder voor de rechter stond, had het slachtoffer niet zien afkomen en heeft enorm veel spijt. Hij is bij het slachtoffer gebleven tot de hulpdiensten arriveerden en schreef na de feiten meteen een kaartje met excuses naar de nabestaanden. Mijn cliënt reed zeker niet te snel maar had inderdaad moeten stoppen en voorrang verlenen. Hij heeft een zware inschattingsfout gemaakt en dat beseft hij zeer goed.”

De weduwe van Ronny Laethem heeft H. intussen vergiffenis geschonken en stelde zich geen burgerlijke partij.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier