Slachtoffers weekendongeval nog steeds in levensgevaar

Redactie KW

Twee slachtoffers van het dodelijke ongeval op de E40 afgelopen weekend verkeren nog steeds in zeer kritieke toestand. Het gaat om de chauffeur van de aangereden wagen en zijn jongere schoonbroer. De echtgenote van de bestuurder overleefde de klap niet.

Ter hoogte van kilometerpaal 87.5 richting Oostende stond in de nacht van zaterdag op zondag een Ford Focus dwars op het linkerrijvak. Wellicht was die wagen even daarvoor tegen de middenberm beland. De wagen werd aangereden door een Citroën Berlingo. De bestuurder van de Citroën (geboren in 1966 uit Dilsen-Stokkem) is ondertussen buiten levensgevaar en kon al verhoord worden. Zijn verklaringen moeten nog afgetoetst worden bij de deskundige. Van overdreven snelheid is volgens de eerste vaststellingen geen sprake, stelt het parket van Brugge.

Verkeersdeskundige onderzoekt

De bestuurder van de Ford stond op het moment van het ongeval naast zijn wagen. De man kwam tussen het aanrijdend voertuig en zijn eigen voertuig terecht, en werd op dat moment weggeslingerd. Zijn echtgenote zat vooraan op de passagierszetel en is dus overleden. De broer van de overleden vrouw zat op de achterbank. De toestand van beide overlevende slachtoffers is nog steeds zeer kritiek. Ze konden dus ook nog niet verhoord worden. Het gaat om Polen uit De Haan.

De deskundige is nog volop bezig met het onderzoek naar de precieze omstandigheden van de crash.

(AC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier