Slachtoffer kent zware revalidatie jaar na aanrijding

Redactie KW

Een 24-jarige vrouw uit Koekelare is in de Brugse politierechtbank veroordeeld tot een geldboete van 1.200 euro, waarvan de helft effectief, en 1 maand rijverbod. Op 15 juli vorig jaar reed ze een 76-jarige man aan op het zebrapad langs de Alfons Pieterslaan in Oostende.

André Robert liep levensgevaarlijke verwondingen op en revalideert bijna een jaar later nog steeds van de aanrijding. De politierechter kende hem 1 euro provisionele schadevergoeding toe. “Ik ga nog steeds twee keer per week naar het ziekenhuis voor mijn revalidatie. Ook autorijden is onmogelijk geworden. De aanrijding heeft heel grote gevolgen gehad, al herinner ik me er niks meer van.”

Het duurde ruim een maand voor hij terug bij bewustzijn kwam. “Ik liep breuken op over de hele linkerkant van mijn lichaam”, getuigt André. “Zowel mijn heup, schouder als onderbeen moesten geopereerd worden en zitten nu vol metaal.” Tot overmaat van ramp kwam André bij de aanrijding met zijn hoofd slecht neer. Hij liep een zwaar hersentrauma op en schommelde een tijdlang tussen leven en dood. “Het enige wat ik me nog kan herinneren is dat ik op de terugweg was van de viswinkel. Het volgende moment werd ik wakker in het ziekenhuis”, aldus André.

De man was voor de aanrijding een fervent wandelaar en trok er elke ochtend op uit voor een tocht van zo’n zeven kilometer. Ook dat lukt nu niet meer. “Ik heb nog problemen met mijn evenwicht en ook het vele metaal in mijn lichaam laat het wandelen niet meer toe. Door de aanrijding ben ik veel kwijtgeraakt, maar ik ben vooral blij dat ik nog leef”, besluit André. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier