Situatie in Deerlijk hersteld na ongeval met vrachtwagen, treinen rijden opnieuw

Redactie KW

Door een ongeval maandagmorgen met een vrachtwagen geladen met gevaarlijke producten in Deerlijk, is het treinverkeer tussen Oudenaarde en Kortrijk enkele uren onderbroken geweest.

Het ongeval gebeurde omstreeks 6 uur in de Gaaistraat, een kleine landelijk weg. De chauffeur verloor de controle over het stuur. De Duitse trucker raakte een paal van Eandis en belandde in de sloot, op vijftig meter van de spoorwegovergang. Hij raakte niet gewond. Als gevolg van het ongeval werd maandagochtend het treinverkeer op de lijn Oudenaarde-Kortrijk, ter hoogte van Deerlijk, tijdelijk stilgelegd.

Er werd rond 11 uur gestart met het overpompen van de ladingen. In de gekantelde tankwagen zaten twee delen met vloeibaar latex en één deel met resten van aceton. Vooral dit laatste baarde de hulpdiensten zorgen omdat dit goedje erg ontvlambaar is.

Het ledigen verliep vlot en op de middag begon het takelen van de tankwagen. Tijdens die werken werd het treinverkeer volledig stilgelegd. Het takelen verliep ook vlot en er werden aan de tank geen scheuren vastgesteld.

Even voor 13 uur werd de veiligheidsperimeter opgeheven en konden de bewoners terug naar hun huis. Even later mocht het treinverkeer opnieuw normaal verlopen en hernam ook het verkeer in de Gaaistraat.

Die boerderijgebouwen ontruimd na ongeval

Na het ongeval werden uit voorzorg drie boerderijgebouwen ontruimd. Bij Jurgen Putman konden werknemers geen materiaal afhalen op de centrale werkplaats. Het seniorenechtpaar Roger en Anna Vannieuwenhuyse vond een tijdelijk onderkomen bij vrienden.

Situatie in Deerlijk hersteld na ongeval met vrachtwagen, treinen rijden opnieuw

Op het varkensbedrijf van Geert en Marijke Van Wonterghem-Degezelle moesten alle werkzaamheden gestaakt worden. Geert: “Om 8.15 uur moesten wij van de politie ons bedrijf verlaten. Het is een belangrijke dag voor ons bedrijf, omdat er precies vandaag kunstmatig moet geïnsemineerd worden. Hopelijk kunnen wij tegen de middag op het bedrijf.”

Naar verluidt mocht de trucker deze kleine straat niet inrijden. Mogelijks stuurde de gps de bestuurder deze straat in.

(MVD-Belga – Foto’s MVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier