Schrijnwerkerij Borra in Houthulst gaat in vlammen op

De hele voorraad hout is in rook opgegaan. © Foto WSG
Redactie KW

De schade is enorm, de volledige opslagplaats is in rook opgegaan.

Zaterdag omstreeks 21.30 uur werd het bedrijf Borra aan de Nijverheidsstraat in Houthulst getroffen door een immense brand. De brandweerkorpsen van Houthulst, Langemark-Poelkapelle en Diksmuide bestrijden samen de brand waarbij het blussen zeker nog tot zondagmorgen zal duren. De schade is enorm, de hele voorraad hout is in rook opgegaan.

Schrijnwerkerij Borra in Houthulst gaat in vlammen op

De volledige opslagplaats stond in lichterlaaie. Er wordt gevreesd dat ook het dak van het gebouw het zal begeven. Buren en personeel probeerden zoveel mogelijk kantoormateriaal naar aanpalende bedrijven te brengen, ook het wagenpark kon gevrijwaard worden. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Schrijnwerkerij Borra in Houthulst gaat in vlammen op

Zondagmorgen werd een eerste balans van de schade opgemaakt.

Rechts de vernietigde loods met ingestort dak. Pas bij daglicht wordt de ravage helemaal duidelijk.
Rechts de vernietigde loods met ingestort dak. Pas bij daglicht wordt de ravage helemaal duidelijk.© AC

Zoals verwacht ging de linkerkant van het bedrijf, waar heel wat hout bewaard werd en meerdere machines stonden, grotendeels verloren. De rechterkant, met de burelen, werd gelukkig wel gespaard. Ook de burgemeester was ter plaatse, maar meer info kon nog niet vrij gegeven worden. Het parket, dat uitgaat van een accidentele oorzaak, is ter plaatse, de brandweer is nog aan het nablussen en de politie houdt de talrijk opgedaagde kijklustigen op afstand.

(ACK/SSD/JT/WSG)

https://www.youtube.com/watch?v=ZrP3SeVrDYg

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier