Schoolkinderen geëvacueerd na gaslek in Otegem

Redactie KW

Vrijdagmiddag zijn zo’n zestig kinderen geëvacueerd na een gaslek in de omgeving van hun school.

Deze morgen waren arbeiders bezig de aansluiting van Telenet te voorzien aan de appartementen ter hoogte van de Zwevegemstraat en de Heestertstraat. Daarbij diende men te boren onder de Heestertstraat, om zo een kabel te kunnen aanleggen. Daarbij liep het echter fout en doorboorde men een gasleiding. Er was meteen een sterke gasgeur waar te nemen. Onmiddellijk werden de hulpdiensten gealarmeerd, maar tot de komst van de technici van Eandis konden die niet veel doen.

Eens de mensen van de elektriciteitsmaatschappij ter plaatse, konden zij niet uitmaken of het om een lage- of middelhogedrukleiding ging. Er lopen daar immers twee leidingen en gezien het lek onder de straat zat, kon men geen zekerheid geven over welke leiding het ging.

Veiligheidsperimeter

Na overleg werd dan beslist om een veiligheidsperimeter van 50 meter in te stellen. Buren moesten hun woning verlaten en ook de afdeling van de vrije basisschool van Otegem, die aan de overkant van de Zwevegemstraat gelegen is, moest worden ontruimd. Hier hadden de hulpverleners geluk dat de lessen gedaan waren en de kinderen toch naar de andere vestiging even verderop gingen voor het middagmaal. Onder begeleiding van enkele brandweermannen konden zij dan die verplaatsing maken.

Ondertussen werd een aannemer gevorderd die met een kraan de weg kon openbreken. Nadat dit gebeurd was kon men vaststellen dat het, gelukkig, de lagedrukleiding was die doorboord was. Het lek kon dan ook snel gedicht worden. De schoolkinderen konden ondertussen spelen in het OC De Spoele. Rond 14 uur was alles genormaliseerd.

(GVZ – Foto GVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier