Schoolbus botst met personenwagen in Izegem

Redactie KW

Op het kruispunt van de Bellevuestraat en de Heilig Hartstraat botsten vrijdagmorgen een schoolbus en een personenwagen. Bij het ongeval raakte niemand gewond.

Het ongeval deed zich voor tijdens één van de ochtendritten naar de basisschool van het Gemeenschapsonderwijs Bellevue. Op het kruispunt van de Heilig Hartstraat met de Bellevuestraat kwam de bus met een personenwagen in aanrijding. Op het moment van de botsing zaten 38 schoolkinderen op de 16 jaar oude bus, maar die raakten niet gewond. Ze konden vlot de gestrande bus verlaten.

Ook de bestuurster van de personenwagen kwam er met de schrik vanaf. De schade aan de wagen was wel aanzienlijk. De bus liep minder schade op en kon na de vaststellingen door de politie terug verder rijden. Eén van de ochtendritten moest door het voorval wel geannuleerd worden. De ouders werden op de hoogte gebracht en stonden in de mate van het mogelijke zelf in voor het vervoer naar de school. Doordat de bus rijvaardig blijft, komen de overige ritten niet in het gedrang.

(MI/foto Frank)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier