Schade na brand bij houthandelaar in Poperinge niet te overzien

Redactie KW

Donderdagnamiddag rond 14 uur brak er brand uit op de koer bij de houthandelaar Ronny Gekiere in de Ieperstraat.

“Ik was hout aan het schaven, en opeens zag ik rook uit de machine komen”, vertelt Ronny Gekiere (57). “Ik wist niet of die uit de motor kwam, of bijvoorbeeld uit de schaafkrullen die hadden vuur gevat door het feit dat er een stuk metaal in het hout zat. Ik ben direct naar mijn aanpalend huis gelopen, om de brandweer te bellen. Toen ik terug kwam, stonden de hele koer en aanpalende magazijnen in de fik. De ravage was enorm. Alle machines zijn kapot. Zelfs alle pakken isolatie, die in een apart magazijn waren opgeslagen, zijn volledig gesmolten. Ik ben werkelijk alles kwijt. Ook de hoge muur bij de buren moet opnieuw gemetseld worden. De brandweer Westhoek was druk in de weer tot donderdag avond 22 uur. Vrijdagmorgen kwamen ze nog terug om na te blussen. Ook de verzekeringsfirma’s kwamen al ter plaatse. Ik hoop van harte dat ik de toelating krijg om op dezelfde site mijn zaak opnieuw op te starten.”

Ik ben werkelijk alles kwijt

Enkele buurwoningen liepen rookschade op. Door de blussingswerken was de drukke Ieperstraat afgesloten tot ‘s avonds 22 uur. En dat zorgde voor een ware verkeerschaos in de hele binnenstad.

Tijdens de blussingswerken plaatste een van de brandweerwagens een ‘poot’ van een vrachtwagen op het voetpad rechtover de plaats van het onheil. En daar werd een buis van de waterleiding geraakt. Hierdoor zaten de bewoners vanaf het getroffen huis vrijdagmorgen zonder stadswater.

(AHP – Foto MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier