Roemeense vrachtwagenbestuurder rijdt zich vast op een boerderij in Steenkerke

Redactie KW

De bestuurder probeerde nog zijn vrachtwagen vanop de boerderij weg te rijden maar beschadigde daarbij een poort en een stuk van een dak.

Dinsdagmorgen heeft een Hongaarse vrachtwagen met Roemeense bestuurder urenlang vastgezeten op een boerderij in de Alloenestraat in Steenkerke. De bestuurder probeerde nog zijn vrachtwagen vanop de boerderij weg te rijden, maar beschadigde daarbij een poort en een stuk van een dak.

Ook reed hij bij het draaien tegen een boom waarbij de stuurcabine met één wiel diep in de modder wegzakte. Zijn aanhangwagen beschadigde ook enkele betonnen platen van de afsluiting. De politie en een takeldienst kwamen ter plaatse om de stuurcabine weer op het rechte pad te krijgen. Dit had heel wat voeten in de aarde, omdat de Alloenestraat en het dreefje naar de boerderij erg smal is. Door de verschillende aanrijdingen raakte de vrachtwagen licht beschadigd. De bestuurder, die enkel Roemeens sprak, had net daarvoor getankt, en was door een verkeerde interpretatie van zijn GPS in het kleine straatje verzeild geraakt.

Volgens de bewoonster gebeurt het wel vaker dat vrachtwagens de kleine doodlopende landweg oprijden om dan met veel moeite te draaien en terug te rijden richting Albert-I laan. Volgens haar ontbreekt het hier aan een duidelijke signalisatie die aanduidt dat de Alloenestraat een doodlopende landbouwweg is en enkel toegang verschaft naar één boerderij en aanpalende landerijen.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier