Roemeen tekent verzet aan tegen straf dodelijk ongeval in De Haan

Bart Sitou, die niet begrijpt waarom de Roemeen zo reed en nu nog eens verzet aantekent, raakte levensgevaarlijk gewond en is nog altijd aan het revalideren. © MM
Redactie KW

De Roemeen die in april vorig jaar arbeider Dirk Provoost uit Blankenberge doodreed en Bart Sitou levensgevaarlijk verwondde, heeft verzet aangetekend tegen zijn straf.

In juni kreeg hij in de Brugse politierechtbank bij verstek nog een gevangenisstraf van drie maanden, een geldboete van 1.500 euro en zes maanden rijverbod. “Maar mijn cliënt wist helemaal niet dat zijn zaak was voorgekomen”, zegt zijn advocaat. De Roemeen kwam deze keer zelf ook afgezakt naar de rechtbank.

Het ongeval gebeurde in april vorig jaar langs de Koninklijke Baan in De Haan. Dirk Provoost voerde zijn vriend Bart Sitou naar huis toen het verkeerd liep. Bij een foutief inhaalmanoeuvre knalde de Roemeen op de wagen van Dirk, die ter plaatse stierf. Bart Sitou, die niet begrijpt waarom de Roemeen zo reed en nu nog eens verzet aantekent, raakte levensgevaarlijk gewond en is nog altijd aan het revalideren. De Roemeen reed te snel en had gedronken, toch vroeg zijn advocaat nu om de zaak te herbekijken. Voor de rest bleef het karig qua argumenten. De politierechter zal in januari haar oordeel vellen.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier