Rijverbod en boete voor beschonken ambtenaar van stad Gistel die verkeersbord omver reed

Redactie KW

Een leidinggevend ambtenaar van de stad Gistel heeft in de Brugse politierechtbank een rijverbod en een boete gekregen omdat in beschonken toestand een bord aanreed en op de vlucht sloeg.

Na het concert van zangeres Axelle Red in oktober vorig jaar in het Gistelse sport- en cultuurcentrum Zomerloos maakte een leidinggevend ambtenaar van de stad Gistel het iets te bont. Met de nodige drank achter de kiezen keerde de man met zijn wagen huiswaarts en reed daarbij een verkeersbord omver.

“De beklaagde pleegde vluchtmisdrijf maar ver raakte hij niet”, stelde de procureur in de Brugse politierechtbank. “Door de aanrijding lekte de olie uit zijn motor en viel zijn wagen enkele honderden meter verder stil. De politie werd verwittigd door een getuige en moest enkel het oliespoor volgen om de beklaagde te vinden.” Toen de politie de man aantrof zat hij nog beneveld in zijn wagen.

Volgens zijn advocaat Thomas Bailleul was hij er zich niet van bewust dat hij een bord had geraakt. “Mijn cliënt had niet door dat hij dat bord geraakt had en ging er niet doelbewust vandoor. De dronkenschap betwist hij niet. Mijn cliënt was al weken in de weer met dat concert. Alles was vlekkeloos verlopen waarna de stress van zijn schouders viel en hij een glas te veel dronk.” De man moest na de feiten twee weken zijn rijbewijs inleveren maar dat hield hem niet tegen om met de motor naar het werk te rijden. De politie kreeg hierover een anonieme tip en kon de man betrappen. Voor het ongeval met vluchtmisdrijf kreeg hij een geldboete van 1.200 euro, waarvan de helft met uitstel en twee maanden rijverbod. Hij moet ook medische en psychologische proeven afleggen. Voor rijden zonder rijbewijs kreeg hij nog eens drie maanden rijverbod, waarvan de helft met uitstel, en een geldboete van 1.200 euro, eveneens voor de helft met uitstel.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier