Reizigers in de kou na treinongeval in Avekapelle

De bus naar Diksmuide kwam na lang wachten toe aan het station van Veurne, al werd dat op dat moment niet aangekondigd. © JPV
Redactie KW

Chaos in de stations van Koksijde en Veurne, nadat het treinverkeer tussen De Panne en Diksmuide werd onderbroken na het treinongeval in Avekapelle.

Reizigers stonden vrijdagmorgen in de stations te wachten op vervoer en konden er geen info krijgen omdat de loketten er gesloten zijn. De NMBS stuurde geen personeel om de reizigers op te vangen. Voor de trein van 10.02 uur stond in Veurne zo’n twintigtal reizigers te wachten. Ze hoorden enkele keren een onpersoonlijke stem door de geluidsinstallatie zeggen dat er vervangbussen voor het station stonden.

Alleen stonden er geen bussen omdat die onderweg waren. Verschillende reizigers klaagden over het gebrek aan info en toen er omstreeks 10.30 uur een paar bussen aankwamen, wisten ze niet of die bus naar Diksmuide dan wel naar De Panne zou rijden.

Wel bussen vanuit Diksmuide

Er werd ook tussendoor geen info gegeven over het vermoedelijke tijdstip waarop hun bus zou komen. Vanuit Diksmuide was wel de moeite gedaan om voldoende bussen klaar te krijgen om de vele reizigers naar De Panne (Plopsaland) te vervoeren.

De Werkgroep Trekhaak73, die het openbaar vervoer in de Westhoek wil verbeteren, begrijpt dat het moeilijk is om te improviseren als er een ongeval gebeurt, maar klaagt het gebrek aan info voor reizigers in Koksijde en Veurne aan. Dat doet de werkgroep om die informatie in de toekomst te verbeteren.

(JPV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier