Regio Torhout zonder stroom na ontploffing in stroomcabine

14/04/17 om 19:49 - Bijgewerkt om 21:02

Duizenden gezinnen zaten zonder stroom, het gemeentelijk rampenplan van Torhout werd afgekondigd.

Regio Torhout zonder stroom na ontploffing in stroomcabine

Vrijdagavond was er een defect in een stroomcabine langs de Noordlaan, vlakbij het kruispunt met de Aartrijkestraat. "De stroom viel uit omdat een kabel aan de buitenkant van de stroomcabine doorbrandde", vertelt Joost Cuvelier van Infrax. "Dit ging gepaard met een luide knal waardoor er aanvankelijk gedacht werd aan een ontploffing in de cabine. Er waren wel wat vlammen en rookontwikkeling mee gemoeid. De brandweer kwam ter plaatse en had de situatie direct onder controle. Onze mensen kwamen eveneens ter plaatse en Torhout had na een halfuur opnieuw stroom."

Voor Koekelare, Gistel, Ichtegem, Oudenburg en Leffinge was dat echter niet zo, daar zaten ze na 20 uur nog altijd zonder elektriciteit. En ook in Torhout was het probleem aanvankelijk niet volledig opgelost. "Voor die gemeenten wordt aan een oplossing gewerkt via Oostende.", aldus Joost Cuvelier.

Regio Torhout zonder stroom na ontploffing in stroomcabine

"Om 18.45 uur is de stroomonderbreking begonnen", aldus nog Björn Verdoodt van nutsbeheerder Infrax. "Er was een Torhout een hoogspanningskabel doorgebrand. Onze teams zijn ter plaatse om zo snel mogelijk de nodige herstellingen uit te voeren. Bepaalde delen kregen vrij snel terug stroom. Er moet nog een hoogspanningskabel aan de kust gecontroleerd worden die in onderhoud was. Eens dat geverifieerd is, kunnen we verder, maar de panne kan dus nog even duren. Het is alleszins de bedoeling dat in de loop van de avond iedereen terug stroom heeft", aldus Verdoodt.

Volgens burgemeester Kristof Audenaert hebben de noodgeneratoren van het Sint-Rembertziekenhuis en het woonzorgcentrum Sint-Augustinus in Torhout perfect gewerkt. Daar hebben ze geen hinder ondervonden. Er viel wel ook een trein stil op Torhouts grondgebied.

(AF)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!