Regenweer zorgt voor verschillende ongevallen

De drie gezinsleden konden bevrijd worden uit het gekantelde voertuig. © JVM
Redactie KW

Zowel zaterdagavond als zondagochtend deden zich verschillende verkeersongevallen voor op en langs de (snel)wegen richting kust en in de Westhoek.

Een gezin met een kind belande op zijn dak in de sloot langs de weg. Ze werden door de brandweer van Oostkamp en Aalter uit het voertuig geholpen. De drie gezinsleden werden naar het ziekenhuis overgebracht.

De E40 richting Jabbeke ondervond een tijd lang hinder.
De E40 richting Jabbeke ondervond een tijd lang hinder.© EFOO

Zondagmorgen gebeurden in de regen- en sneeuwbuien verschillende verkeersongevallen. Op de E40 in Gistel richting Jabbeke raakte twee wagens van de weg. Er vielen geen gewonden. Er was wel flinke verkeershinder op de autosnelweg.

Twee auto's botsten frontaal op elkaar langs de Vaartdijk.
Twee auto’s botsten frontaal op elkaar langs de Vaartdijk.© EFOO

En ook langs de Vaartdijk-Zuid in Middelkerke kwamen twee wagens frontaal met elkaar in botsing. Een wagen die vanuit Leffinge kwam, ging aan het slippen en belandde op een tegenligger. Ook hier vielen gelukkig geen gewonden.

Westhoek niet gespaard

Deze bestuurder verloor de controle over het bestuur en belandde in de gracht.
Deze bestuurder verloor de controle over het bestuur en belandde in de gracht.© JT

Ook op de secundaire wagen was het oppassen geblazen en snelheid matigen. Tussen Pervijze en Schore gleed in een bocht een personenwagen in de gracht. Bij een temperatuur van een drietal graden tijdens de buien bleven de hagelstenen overal een tijdlang liggen waardoor het op sommige plaatsen erg gevaarlijk rijden was.

(JVM/EFOO/JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier