Reddingsvlot van vermiste vissersboot gevonden, geen hoop meer op overlevenden

Redactie KW

De vissersboot Z.85 Morgenster met een Belgisch bemanningslid aan boord, die sinds woensdagmiddag vermist wordt op het Kanaal is nog niet teruggevonden. Een woordvoerder van de Nederlandse kustwacht liet donderdag aan het begin van de nacht weten dat het “ernaar uitziet dat de boot is gezonken.”

Reddingswerkers hebben tot diep in de nacht gezocht naar het vermiste Urkse vissersschip Z-85 Morgenster met een Belg aan boord, maar er is niets gevonden. Bij daglicht wordt de zoekactie hervat. De kans om nog overlevenden te vinden is echter nihil, zegt de Nederlandse kustwacht donderdagochtend. Schipbreukelingen hebben volgens hem bij de huidige watertemperatuur van 9 graden maar 2 uur kans op overleven.

Drie Britse reddingboten, twee Britse helikopters, een Franse helikopter, een politievaartuig en diverse viskotters deden aan de nachtelijke zoekactie tussen Engeland en Frankrijk mee. Overdag zal met behulp van sonar ook onder water worden gezocht.

Reddingsvlot van vermiste vissersboot gevonden, geen hoop meer op overlevenden

De laatste locaties van de Z85 Morgenster op de website marinetraffic.com

Woensdag rond 14.45 uur werd het laatste signaal van de kotter opgevangen. De kapitein van het schip is volgens de kustwacht een Nederlander. Er waren verder nog een Nederlander, een Belg en Portugees aan boord.

Dover Coastguard meldde donderdag voor de middag dat de Franse politie op de kust net ten zuiden van Boulogne-sur-Mer een leeg reddingsvlot heeft gevonden. Aan de hand van het serienummer is het vlot geïdentificeerd als afkomstig van de Z-85. De zoekactie op zee gaat verder. De Engelse heli is nu onderweg naar de basis om brandstof in te nemen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier