Ravage na ongeval in Bossuit op 1 januari

De gevel van het huis in het centrum van Bossuit moest worden gestut nadat een auto er op 1 januari op inreed. © GBA
Redactie KW

Op Nieuwjaardag reed in het centrum van Bossuit een auto in op de gevel van een huis. De ravage was groot, maar de bestuurder van de Volkswagen Golf kwam er vanaf met lichte verwondingen.

Rond zes uur s’morgens werd bewoonster Mia T’Kindt in het centrum van Bossuit wakker door een harde knal. Een Volkswagen Golf was ingereden op de gevel van haar huis. De 22-jarige bestuurder kwam uit de richting Outrijve richting Helkijn en verloor om nog onbekende reden de controle over zijn stuur. Na enkele bloembakken van de parkeerstrook te hebben meegesleurd, belandde de wagen in de voorgevel van Mia T’Kindt.

De ravage was enorm en de brandweer moest hem bevrijden uit de wagen. De gevel van het huis moest ook gestut worden. “Het is hier een drukke baan, waar hoge snelheden genomen worden. Het is niet de eerste keer dat hier een ongeval gebeurt”, aldus Mia. “We hebben reeds vroeger contact gehad met de gemeente om naar oplossingen te zoeken om die snelheid toch te kunnen minderen.” De jonge bestuurder kwam ervan af met lichte kwetsuren, wat verwonderlijk is als men bekijkt hoe groot de schade aan de wagen en het huis was. (GBA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier