Ravage door frontale botsing in Veurne

Bij een ongeval in Veurne vielen maandagochtend twee zwaar- en één lichtgewonde. © JT
Redactie KW

Maandagmorgen zijn twee zwaar- en één licht gewonde gevallen bij een frontale botsing tussen twee wagens langs de Brugsesteenweg in Veurne.

Eén van de bestuurders maakte een inschattingsfout toen hij een tractor aan inhalen was. Hij kwam frontaal in botsing met een tegenligger. In de wagen die uit de richting van Veurne kwam, zaten een man en een vrouw. In de Opel Corsa, die uit de tegenovergestelde richting kwam, zat één bestuurder.

De brandweer van Veurne had bijna drie kwartier nodig om één van de twee inzittenden uit de ingedeukte wagen, die richting Pervijze reed, te bevrijden. De MUG-dienst van het ziekenhuis van Veurne verzorgde de drie inzittenden eerst ter plaatse vooraleer ze naar het ziekenhuis werden overgebracht.

Een gestationeerde vrachtwagen en de tractor werden door weggeslingerde brokstukken eveneens beschadigd. Er ontstond een file in de richting van Veurne omdat de rijweg volledig dicht zat. Het verkeer werd aan het rondpunt in Avekapelle teruggestuurd naar de autoweg om van daaruit Veurne te bereiken.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier