Fietser komt om het leven aan de ringweg in Kuurne

Redactie KW

De buitenring R8 werd woensdag deels afgesloten na een dodelijk ongeval. Kuurns burgemeester Francis Benoit heeft het over de zwartste dag uit zijn loopbaan.

Het parket meldt dat er woensdagochtend rond 10.45 uur een dodelijk ongeval is gebeurd op de hoek van de Ringlaan en de Brugsesteenweg in Kuurne. Het zou gaan om een dodehoekongeval waarbij een fietser om het leven kwam. Het parket heeft een deskundige aangesteld. Het slachtoffer is een vrouw geboren in 1954, de chauffeur van de vrachtwagen is een man geboren in 1974.

Fietser komt om het leven aan de ringweg in Kuurne

In een Facebookpost noemt burgemeester Francis Benoit dit de “zwartste dag uit mijn loopbaan”.

Fietser komt om het leven aan de ringweg in Kuurne

“Het gemeentebestuur van Kuurne is van de kaart en betuigt in eerste instantie haar medeleven met de familie van het slachtoffer. Al jarenlang pleit Kuurne voor een dringende aanpak van dit zwarte kruispunt bij wegbeheerder AWV, samen met de andere gevaarlijke kruispunten van Kuurne langs de ringweg”, zegt de gemeente. “In totaal gebeurden op de kruisingen met de R8 in Kuurne al een 200-tal incidenten. Op lange termijn blijft de doortrekking van de R8 absoluut noodzakelijk om de secundaire wegen te ontlasten van vrachtwagens en ongevallen te vermijden. Helaas komen deze plannen te laat voor dit incident.”

(OV – foto’s LO/Twitter/Facebook)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier