Provincieweg afgesloten nadat vrachtwagen lading aardappelpulp verliest

Foto TV
Redactie KW

Een vrachtwagen, geladen met aardappelpulp, heeft donderdagochtend rond 4 uur zijn lading verloren. Die lag kilometers lang verspreid over de weg.

Het spoor met ‘puree’ begint bij Fourage Vandemoortel langs de Edewallestraat in Edewalle bij Handzame, deelgemeente van Kortemark. Vervolgens ging het richting Handzame en Kortemark via de kleinere Spondestraat en Aarsdamstraat, waarbij er lading verloren bleef gaan. Ook langs de drukbereden provincieweg de Staatsbaan, die onder andere via Handzame en Kortemark richting Sint-Henricus (Torhout) leidt, kwam er heel veel smurrie op het wegdek terecht.

Ter hoogte van Sint-Henricus merkte de bestuurder dat hij lading verloor. In plaats van zijn vrachtwagen daar ter plaatse te laten, maakte hij rechtsomkeer en keerde terug naar het bedrijf in Edewalle.

Staatsbaan nog tot de middag dicht?

De Staatsbaan is momenteel afgesloten tussen het kruispunt van de Staatsbaan met de Groenestraat en de Kronevoordestraat in Handzame en de rotonde in Lichtervelde. Brandweerkorpsen van Kortemark, Diksmuide, Houthulst, Torhout, Lichtervelde, Hooglede en Koekelare kwamen ter plaatse om het wegdek opnieuw vrij te maken.

“Ook de Civiele Bescherming is aan de slag, eerst met borstels, daarna om het wegdek te stomen”, aldus officier van wacht Marc Vaneecke van de politiezone Polder. “De verloren lading bevat immers vetstoffen, die niet met koud water te verwijderen zijn. “De kans bestaat dat de werkzaamheden pas tegen de middag zijn afgerond. Tot die tijd raden we de automobilisten aan zo veel mogelijk dat stuk Staatsbaan te vermijden. De Edewallestraat in Edewalle wordt niét afgesloten.” Al is ook daar voorzichtigheid geboden.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier