Prémaman Oostende opent nieuwe winkel ruim 14 maanden na verwoestende brand

© DJ
Redactie KW

Babywinkel Prémaman-Orchestra opent begin mei een langverwachte nieuwe vestiging in de Torhoutsesteenweg in Oostende. De vorige winkel in dezelfde straat werd 14 maanden geleden volledig vernield door een uitslaande brand.

De nieuwe babywinkel van Prémaman-Orchestra heeft een stek gevonden in de vroegere Fun Outlet, het winkelpand waarin onder andere ook Dekotap en Meubelen Top Center gevestigd zijn. Medewerkers waren gisteren al volop bezig met het uitpakken van de baby- en kinderkledij. Het winkelpand werd aan de binnen- en buitenkant volledig vernieuwd. Een schril contrast met de toestand van de vorige vestiging van de babywinkel, zo’n tweehonderd meter verderop. Het pand ligt er vandaag nog steeds bij als een ruïne. Aan de ingang liggen overal glasscherven. Het zijn stille getuigen van de verwoestende brand die veertien maanden geleden ontstond bij werken op het gemeenschappelijke dak van Prémaman en keukenzaak Kvik. In een mum van tijd was er toen door enkele ontploffingen van gasflessen een donkere rookwolk zichtbaar tot ver in Oostende. Prémaman brandde volledig uit. Kvik, die niet veel later de deuren zou openen, liep rook- en waterschade op.

Onderzoek loopt nog altijd

“Het pand is sinds kort vrijgegeven, maar het gerechtelijke onderzoek loopt nog altijd. Verzekeraars discussiëren nog steeds over de cijfers voor de schadevergoeding”, zucht Erik De Buyst, de eigenaar van het pand. “Het gebouw afbreken en een nieuwbouw plaatsen lijkt de enige optie. Het pand is door de brand niet stabiel meer genoeg. Ook mijn woning op het dak is onbewoonbaar. We hebben er vertrouwen in dat alles goed komt, maar met het gerecht moet je soms wat geduld hebben”, aldus nog Erik De Buyst.

Opening op 3 mei

Keukenzaak Kvik liet de eigenaar intussen weten op dezelfde locatie te willen openen, maar dan liefst nog voor Batibouw 2015. Prémaman-Orchestra koos voor een nieuw winkelpand. De baby- en kinderwinkel opent normaal gezien op 3 mei de deuren. Alles wordt in het werk gesteld om deze timing te halen, maar bij onvoorziene omstandigheden kan de heropening wel nog wat uitgesteld worden.

(DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier