Politieman schiet in eigen been tijdens oefening in Beernem

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De Brugse politieman raakte maandagmiddag gewond bij een ‘schietincident’ op de schietbaan in Beernem.

De man schoot er per ongeluk in zijn eigen been. “Een ernstig arbeidsongeval”, reageert de korpschef.

Het bolletje aan zijn fleece trui. Dat had maandagmiddag grote gevolgen voor een politieman van de lokale politiezone Brugge. Het bolletje – dat onderaan een koordje hangt om de trui aan te spannen – kwam tussen de trekker van zijn pistool vast te zitten. Net op het moment dat de man het wapen terug in zijn holster wou plaatsen. Daardoor ging het wapen af en schoot de man zich per ongeluk in het been. “We zullen preventief moeten bekijken wat de risico’s in dit geval precies zijn”, zegt korpschef Dirk Van Nuffel. “En dan is dat niet enkel voor mijn politiezone van belang. Want zowat elke politieman heeft zo’n trui.”

Het ongeval gebeurde gistermiddag rond 15.30 uur in de schietclub in het Industriepark-Noord in Beernem. Enkele agenten waren daar aan een opleiding bezig. Plots ging er onbedoeld een schot aan en zeeg de politieman neer. Het schot had een ader geraakt en zorgde dus wel voor heel wat bloed. “Zijn collega’s hebben uiteraard wel een cursus gekregen en konden het bloeden snel doen minderen”, zegt de korpschef.

De ambulance snelde ter plaatse en bracht de politieman naar het ziekenhuis over. Daar moest hij geopereerd worden. Maar er zouden geen zenuwen geraakt zijn, dus er wordt niet gevreesd voor verlamming. “Hoe dan ook gaat het hier om een ernstig arbeidsongeval”, zegt de korpschef. “Dat betekent dat er een hele procedure in gang gezet wordt met onder andere een preventie-adviseur.”

De collega’s die bij het incident aanwezig waren, waren onder de indruk van de gebeurtenissen. Zij werden intern door slachtofferhulp opgevangen en konden bij de korpspsycholoog terecht.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier