Politie op zoek naar chauffeur die garage ramde in Torhout

14/09/16 om 13:06 - Bijgewerkt om 13:06

De politie van de zone Kouter is op zoek naar een bestuurder die tegen een garage reed in de Zwevezelestraat in Torhout en die zwaar beschadigd achter liet.

Politie op zoek naar chauffeur die garage ramde in Torhout

"Ik kan me niet voorstellen dat die persoon dat niet gevoeld zou hebben", zegt de eigenaar.

Gaspar (74) woont in de Ruddervoordestraat in Torhout, maar al jarenlang zet hij zijn wagen in zijn garage aan de parking van de Aldi en Hubo in de Zwevezelestraat. Maandagmiddag trof hij zijn garage echter zwaar beschadigd aan. "De poort is ingedeukt, het asfalt is helemaal gebarsten, zware betonnen palen werden uit de grond gerukt en twee ijzeren platen zijn helemaal ingeduwd. Er is echt wel veel schade."

Het is voorlopig nog onduidelijk wie tegen Gaspars poort reed. De bestuurder pleegde nadien namelijk vluchtmisdrijf. De politie gaat er wel van uit dat het om een vrachtwagen gaat. Bij de garage werd ook een brokstuk gevonden. "Ze onderzoeken het nu verder", zegt Gaspar. "Maar het moet om een grote vrachtwagen geweest zijn. Die betonnen palen zaten 60 centimeter in de grond en werden er uit gerukt."

Gaspars auto stond op het moment van het ongeval niet in de garage. Die bleef dus gespaard. En door met een hamer stevig te kloppen kreeg hij de poort wel opnieuw open. "Maar ik kan ze niet meer sluiten", zegt hij. "Maar goed, er staan toch geen kostbare dingen in. Het is trouwens al de tweede keer dat dit gebeurt. Zo'n twintig jaar geleden liet ik alles al eens vernieuwen na een ongeval."

(TL - Foto MVN)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!