Politie bevestigt: jacht voor kust van Oostende gekapseisd door kielbreuk

Het jacht is ondertussen geborgen. © DJ
Redactie KW

Zaterdagavond verklaarden de drie overlevende van het gekapseisd zeiljacht Capella dat de kiel van hun boot afgebroken was. De federale politie bevestigt dat.

“Het onderzoek loopt nog, maar ondertussen kunnen we inderdaad bevestigen dat er een kielbreuk was, waarna het jacht vrijwel meteen kapseisde.”

Het ging dus duidelijk om een dramatisch ongeval, dat zich zaterdagochtend afspeelde op zowat tien mijl voor de kust van Oostende. De drie overlevenden konden worden opgepikt door een helikopter. Zij wisten zich op de romp van het jacht te hijsen. Het gaat om twee Nederlanders (geboren in 1964 en 1999) en een Bruggeling (geboren in 1980).

De twee opvarenden die in het water werden teruggevonden zijn twee zeventigers uit Breskens in Nederland. Zij waren overleden. Er is nog steeds een bemanningslid vermist. Het gaat om een jongeman (geboren in 1998) uit Terneuzen.

De zoekactie naar de tiener is zaterdagavond om 21.22 uur stopgezet, zonder verdere aanwijzingen naar de locatie van zijn lichaam. Er werd beslist om zondag niet opnieuw te zoeken. Het jacht is ondertussen geborgen. Het ligt aan een kade in de haven van Oostende, waar nog verder onderzoek wordt uitgevoerd.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier