Plotse gladheid veroorzaakt twee zware ongevallen in Moorslede

Een eerste ongeval gebeurde in de Roeselarestraat in Moorslede. © JBO
Redactie KW

Zondagmorgen was er groot verkeersalarm in Moorslede. Door de plotse gladheid gebeurden er kort na elkaar twee zware verkeersongevallen. De verwondingen vielen nogal mee, alleen werden beide wagens totaal vernield.

Een eerste ongeval gebeurde langs de Roeselarestraat waar een wagen door de gladheid werd verrast. Hij kwam in de zijberm terecht en scheurde langs een haag om dan vervolgens in de diepe gracht terecht te belanden. De chauffeur bleef ongedeerd, maar zijn passagier zat geklemd en werd door de brandweer van Moorslede uit het wrak bevrijd. Hij werd met verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

Een tweede ongeval gebeurde in de Gentstraat in Moorslede.
Een tweede ongeval gebeurde in de Gentstraat in Moorslede.© JBO

Even later gebeurde een gelijkaardig ongeval langs de Gentstraat aan de gevaarlijke bocht. Een vrouw uit Roeselare verloor er de controle over het stuur van haar wagen en belandde in de diepe gracht alwaar ze slagzij maakte. Ze kon zelf haar voertuig verlaten en riep om hulp. De brandweer snelde toe maar moest niet ingrijpen. Er werd weleen rijstrook afgesloten. Nog op andere plaatsen gebeurden er kleinere ongevallen maar dan enkel met blikschade.

(JBO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier