Ploegwagen van Brugse wielerploeg gaat in de vlammen op

Redactie KW

De ploegwagen van de Koninklijke Brugse Velosport is dinsdagavond volledig uitgebrand.

De wielerploeg moet nu op zoek naar geld om een nieuwe wagen aan te kopen. “Een serieuze tegenvaller”, zegt voorzitter Jelle Vandenberghe. “We hadden twee ploegwagens en hadden die meer dan nodig.”

Verloren op vijf minuten tijd

Voorzitter Jelle was dinsdagavond zelf op baan met de Skoda Octavia. Ter hoogte van de verkeerswisselaar E403/E40 richting Oostkamp ging het plots mis. “Het voelde alsof ik ergens over reed, maar dat was niet het geval”, vertelt Jelle. “Plots deed de auto niets meer. Ik kon niet meer sturen. Gelukkig kon ik de auto nog op de pechstrook tot stilstand brengen.”

“Op sommige momenten zouden we zelfs drie ploegwagens kunnen gebruiken, nu houden we er maar één over”

Jelle belde wegenhulp en wilde hen opwachten toen hij rook van onder de wagen zag komen. Toen hij uitstapte, merkte hij dat de vlammen al onder de wagen door sloegen. “Ik was er maar net op tijd uit”, zegt hij. “Want in amper vijf minuten stond de wagen al in lichterlaaie. Daar was niets meer aan te doen.”

De voorzitter van de Koninklijke Brugse Velosport moest met lede ogen aanzien hoe de brandweer van Oostkamp niet meer kon verhinderen dat de wagen van de wielerploeg helemaal uitbrandde. “Hij is klaar voor de schroothoop”, zegt Jelle. “Zowel op praktisch als op financieel vlak een serieuze dreun voor ons ploeg.”

Niet zomaar een auto nodig

De wielerploeg telt dit seizoen ongeveer 60 renners. Ze nemen aan alle jeugdcategorieën deel en zijn dan ook wekelijks met de ploegwagen op pad. “Wedstrijden volgen, trainingen volgen, renners gaan bezoeken”, legt Jelle uit. “En omdat we in zoveel categorieën meedoen, moeten we soms op hetzelfde moment op verschillende plaatsen een wagen hebben. Soms zouden we er zelfs drie kunnen gebruiken. Maar nu hebben we er plots nog maar één.”

Het bestuur van de wielerploeg bekijkt nu hoe ze zo snel mogelijk een oplossing kunnen vinden. Helaas zijn de financiële middelen om een nieuwe wagen te kopen niet meteen voorhanden. “Misschien moeten we iets organiseren om geld in het laatje te brengen”, zegt Jelle. “Maar het gaat niet alleen over die wagen. Daar moet ook een wedstrijdradio en een antenne in. En op het dak hebben we natuurlijk fietsrekken nodig. Het wordt dus niet evident om dat zomaar allemaal te vervangen. Misschien springt een wielerliefhebber met veel geld wel in de bres (lacht).”

(TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier