Plafond van repetitielokaal Kuurnse harmonie stort naar beneden

© GF
Redactie KW

Dat de Koninklijke Harmonie Moed & Vlijt al een tijdje op zoek is naar een nieuw lokaal is geweten. Maar dat De Noote er zo erg aan toe is, is nieuw.

Afgelopen weekend stelde de secretaris van de harmonie vast dat een deel van het plafond van het repetitielokaal was ingevallen. “Gelukkig was er op dat moment geen repetitie aan de gang en was het materiaal mooi opgeborgen“, vertelt voorzitter Johan Hugelier. “Ik mag niet denken aan wat er kon gebeurd zijn. Er konden hier zeker gewonden gevallen zijn. Verder zijn niet alleen onze blaas- en slagwerkinstrumenten vrij duur, ook de partituren liggen op een zolderkamer opgeborgen. De schade kon heel wat groter zijn.”

Moeten wij het leven van onze muzikanten en het geld van de vele sponsors en vrijwilligers in gevaar blijven brengen?

Moed & Vlijt dringt nogmaals aan op een snelle oplossing. “Het gemeentebestuur is al jaren op zoek naar een nieuwe repetitieruimte, maar voorlopig komt er geen schot in de zaak. Moeten wij het leven van onze muzikanten en het geld van de vele sponsors en vrijwilligers in gevaar blijven brengen?”, vraagt Hugelier zich luidop af.

Weinig respectvol

Burgemeester Francis Benoit (CD&V) reageerde telefonisch op het voorval. “Ik vind het eerlijk gezegd een weinig respectvolle en persoonlijke aanval, terwijl men bij Moed & Vlijt goed weet dat wij als gemeentebestuur constructief aan het zoeken zijn naar een duurzame oplossing. Daarnaast is dat gebouw van de bouwmaatschappij Eigen Gift, Eigen Hulp en niet van de gemeente Kuurne zelf. Het valt mij op dat men daar nog van niks wist. Er was altijd een afspraak om een nieuw lokaal te vinden voor het onvermijdelijke slopen van De Noote. Om nu zo snel uit te halen naar het bestuur vind ik er persoonlijk echt wel over. Ik ga wel zo snel mogelijk in overleg met de bouwmaatschappij kijken wat we kunnen ondernemen om dit urgente probleem op te lossen.”

Geen evidente zoektocht

Benoit geeft aan dat een onderkomen in de brandweerkazerne omwille van praktische redenen werd afgewezen. “Ik begrijp dat de harmonie een permanente locatie wil die akoestisch in orde is, maar een dergelijk lokaal vinden is verre van evident. Onze evenementencoach staat in contact met het bestuur van de harmonie, maar als hij een aantal vereisten opvraagt, krijgt hij die niet. Er zijn weinig verenigingen in Kuurne die in dezelfde mate ondersteund worden als de harmonie. Nogmaals, het gemeentebestuur zo aanvallen, getuigt in mijn ogen van weinig respect.”

(OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier