Petitie tegen verkeer op Zeedijk Blankenberge na aanrijding

De onfortuinlijke Jules Delaere © MM
Redactie KW

De ouders van Jules Delaere (7) zijn een petitie gestart om de Zeedijk van Blankenberge tussen de paas- en zomervakantie verkeersvrij te maken tijdens drukke weekends. Begin deze maand werd het jongetje gegrepen op de Zeedijk door een wagen. “Ons voorstel zou de situatie voor iedereen veiliger maken. We zitten al aan ruim 400 handtekeningen”, zegt mama Cindy.

De verwondingen van de kleine Jules (7) genezen goed. De jongen uit Blankenberge lag enkele dagen in het ziekenhuis met zware verwondingen in het aangezicht na een aanrijding op de Blankenbergse Zeedijk. De petitie van ouders Johnny Delaere en Cindy Servaes komt dan ook niet geheel onverwacht. “Natuurlijk heeft het ongeval een invloed gehad”, zegt mama Cindy. “Toch zou het voor iedereen veiliger zijn als de Zeedijk tijdens drukke weekends verkeersvrij wordt.” Concreet houdt het voorstel in dat er geen gemotoriseerd verkeer over de Zeedijk zou mogen van 10 tot 21 uur tijdens traditioneel drukke weekends tussen de paas- en zomervakantie. Ondertussen werden al meer dan 400 handtekeningen ingezameld. Genoeg om het voorstel aan bod te laten komen tijdens het schepencollege. Het stadsbestuur zelf wil de verdere studies afwachten alvorens uitspraken te doen.

Uitzondering

“Het is zeker niet onze bedoeling om de dijk volledig af te sluiten. We snappen ook wel dat bijvoorbeeld taxi’s wél zouden mogen passeren. Het enige dat we willen vermijden, is dat er constant druk verkeer passeert als er duizenden mensen, waaronder heel wat kinderen, over de Zeedijk wandelen. We hebben zelf ervaren hoe snel een ongeval is gebeurd”, zeggen Johnny en Cindy. Jules zelf werd ondertussen opnieuw geopereerd en zou niks mogen overhouden aan de zware val.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier