Parket vraagt internering vermeende brandstichtster uit Zedelgem

Redactie KW

Het parket van Brugge zal de internering vragen van een 57-jarige vrouw uit Zedelgem die verdacht wordt van vijf brandstichtingen.

Begin juni 2012 werd er in enkele handelszaken in Zedelgem brand gesticht. Op camerabeelden uit de Blokker was de verdachte kort voor de brand te zien. Van de brandstichting zelf waren geen beelden. Ook aan de feiten in de andere winkels kon de vrouw uit Zedelgem in eerste instantie niet gelinkt worden. Ze werd dan ook na enkele weken vrijgelaten.

Vrouw blijft staalhard ontkennen

Ruim een maand later ontstond er vuur aan de voordeur van de woning van de vermeende pyromane. De vrouw werd opnieuw opgepakt, maar bleef staalhard ontkennen. De verdediging suggereerde dat iemand de vrouw er probeerde in te luizen. In oktober 2012 mocht de Zedelgemse de gevangenis opnieuw verlaten.

Nu het onderzoek is afgerond, vraagt het parket de internering van de vrouw. “Daar leggen wij ons uiteraard niet bij neer”, aldus haar advocate Ulriche De Rese. “We betwisten ook de feiten, die nog steeds niet bewezen zijn.”

De vrouw is ondertussen al anderhalf jaar vrij en blijft alles ontkennen. De zaak wordt op 21 mei gepleit voor de Brugse raadkamer.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier