Parket hoopt DNA van lichaam uit Brugse ringvaart te kunnen vergelijken met dat van vermiste Brit

Redactie KW

Het lichaam dat vorige week in de Brugse ringvaart ter hoogte van de Kruispoort aangetroffen werd, is nog altijd niet geïdentificeerd. Er zal DNA-onderzoek aan te pas moeten komen.

De gerechtelijke diensten en duikers haalden vorige week donderdag een stoffelijk overschot uit het water van de ringvaart in Brugge. Hoogstwaarschijnlijk is het gevonden lichaam dat van de 30-jarige vermiste Brit Matthew Webb. Op woensdag 21 januari, rond halfdrie ‘s morgens, verliet de man een café aan de Markt van Brugge. Hij was in ons land voor een bedrijfsbezoek. In de nacht van woensdag op donderdag trok hij er nog op uit met enkele vrienden. Rond 2.30 uur zei de Brit dat hij zich niet lekker voelde. Matthew Webb vertrok richting zijn hotel, maar is daar niet aangekomen. Hij heeft sindsdien geen teken van leven meer gegeven.

Het parket gaat nu onder meer na of er in het hotel in Brugge, waar de toerist verbleef, nog spullen van de vermiste Brit zijn waarop DNA te vinden is dat kan vergeleken worden met het DNA van het gevonden lichaam. Indien niet, moet er DNA-materiaal uit Engeland gebracht worden. Daartoe moet een verzoekschrift naar de Britse autoriteiten verstuurd worden.

Met andere woorden : het zal nog dagen duren eer er absolute zekerheid is over de identiteit van het gevonden lichaam. Vast staat dat er geen sporen van geweld zijn aangetroffen op het lichaam. Dat blijkt uit de autopsie. Maar het lichaam is wel zwaar verminkt door de schroeven van passerende boten, wat de identificatie erg moeilijk maakt.

Parket hoopt DNA van lichaam uit Brugse ringvaart te kunnen vergelijken met dat van vermiste Brit

Matthew Webb. (GF)

(ON/SVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier