Papa wordt gegrepen door trein en sterft, zoontje blijft ongedeerd

Redactie KW

Het ongeval gebeurde aan de spoorwegovergang van de Mandellaan en de Sint-Petrus en Paulsstraat, waar momenteel werken aan de gang zijn.

Vrijdagnamiddag gebeurde een bijzonder tragisch ongeval aan de spoorwegovergang van de Sint-Petrus- en Paulusstraat en de Mandellaan in Rumbeke. Die overweg is momenteel afgesloten voor alle verkeer door werken aan de omgeving. ‘Mobiel verkeer’ mag er niet door, maar voetgangers kunnen en mogen er wel oversteken. De slagbomen en de geluids- en lichtsignalen werkten perfect.

Een vader was er op weg met zijn zoontje. Omdat zijn fiets een lekke band had, waren de twee te voet, met de fiets naast hen. De man, met initalen M.T., was vermoedelijk bezig met zijn telefoon toen hij overstak en merkte daardoor de trein niet op die uit de richting van Kortrijk kwam. De 46-jarige man uit Roeselare werd gegrepen en meegesleurd, hij was op slag dood. Zijn zoontje van ongeveer een jaar of tien bleef ongedeerd, maar zag alles gebeuren en verkeerde uiteraard in shock.

Iemand uit de buurt ontfermde zich meteen over het jongetje, later kwamen ook mensen van slachtofferhulp ter plaatse. Er kwamen ook psycho-sociale hulpverleners ter plaatse voor de mensen op de trein. Momenteel zijn er geen treinen tussen Kortrijk en Roeselare. Ook de spoorwegovergang aan de Herdersstraat, die als omleiding dient voor de werken, bleef tijdelijk dicht, maar die is nu weer open.

Er worden vervangbussen ingelegd en er zijn ook bussen voorzien die de reizigers naar het station van Roeselare brengen.

(TD – Foto SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier