Pakkend afscheid van Canelle (22) in Oostende

De pakkende getuigenissen waren unaniem: "Wat zullen we die spontane glimlach missen". © DJ
Redactie KW

Vrienden en familie hebben woensdagmorgen afscheid genomen van Canelle De Loddere, de 22-jarige studente die vorige week in Houtave is verongelukt. De pakkende getuigenissen waren unaniem: “Wat zullen we die spontane glimlach missen!”

De Sint-Petrus- en Pauluskerk zat bomvol voor de afscheidsplechtigheid van Canelle. Naast familie en vrienden ook veel studenten van de Howest, collega’s uit de horecasector van papa Thibault, en verwanten van mama Dinorah Garabito. Allen getroffen door onwezenlijk verdriet.

Canelle De Loddere kwam in de nacht van 8 op 9 oktober om het leven bij een verkeersongeval in Houtave, deelgemeente van Zuienkerke. Ze was op de terugweg naar huis, nadat ze voor een beleggersclub als hostess had gewerkt. Ze belandde er om nog onduidelijke reden met haar wagen in de vaart.

Steun en toeverlaat

Vrienden, familie en kennissen kwamen samen in de Sint-Petrus- en Pauluskerk om afscheid te nemen van Canelle.
Vrienden, familie en kennissen kwamen samen in de Sint-Petrus- en Pauluskerk om afscheid te nemen van Canelle.© DJ

Het ongeloof is nog steeds groot. “Ik kan nog altijd niet geloven dat mijn grote zus er niet meer is”, zei halfzus Perla. “Jij was mijn grote steun en toeverlaat. Doorgaan zonder jou wordt moeilijk”. In zowat alle getuigenissen kwam haar spontaniteit, haar enthousiasme, en haar glimlach naar voor. “We mogen deze stralende glimlach nooit vergeten, want iedereen in deze kerk weet hoe aanstekelijk hij is. Ik zeg bewust ‘is’, want ze blijft bij ons“, zei vriendin Xena.

Voorin de kerk werden foto’s geprojecteerd. Van Canelle als hostess, leidster bij Kazou, studente, levensgenieter. Bij haar urne stond een grote foto. De asverstrooiing op zee gebeurt in familiekring.

(DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier