Paardentrailer uitgebrand in Assebroek

19/04/17 om 07:47 - Bijgewerkt om 07:46

Een paardentrailer brandde zondagavond helemaal uit in de Weidestraat in Assebroek. "Op dat moment zat er gelukkig geen dier in de laadbak", zegt de eigenaar, die anoniem wenst te blijven.

Paardentrailer uitgebrand in Assebroek

De trailer brandde helemaal uit. © TLG

De brandweer van Brugge werd zondagavond even voor 20 uur opgeroepen naar de Weidestraat in Assebroek. Daar had een paardentrailer vuur gevat. De vlammen sloegen al door het motorcompartiment toen de spuitgasten arriveerden. Zij kregen het vuur uiteindelijk snel onder controle, maar konden niet verhinderen dat de kleine vrachtwagen volledig uitbrandde. De paardentrailer stond op het privé-terrein van de eigenaars, achter hun woning. Het vuur sloeg nergens over en de schade bleef dan ook beperkt tot de trailer. "Dat is natuurlijk niet aangenaam", zegt de eigenaar. "Maar we zijn ook wel tevreden dat het daarbij gebleven is. Het oogde natuurlijk wel spectaculair. Maar dat is een brandend voertuig nu eenmaal altijd."

Geen snelle oplossing

De trailer wordt gebruikt om de paarden te vervoeren om drafwedstrijden (waarbij paarden voor een licht karretje worden gespannen en enkel in draf mogen lopen, red.) te gaan rijden. "Voorlopig kunnen we ze dus niet meer vervoeren. Maar een snelle oplossing hebben we daar nog niet voor. Wellicht zullen we de wedstrijden even aan ons voorbij moeten laten gaan", klinkt het.

(TLG)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!