Paard overlijdt in volle zee voor de kust van De Panne

09/10/16 om 16:27 - Bijgewerkt om 20:07

De hulpdiensten hebben zaterdagmiddag tevergeefs een op hol geslagen paard proberen te redden uit het zeewater langs het strand van De Panne.

Paard overlijdt in volle zee voor de kust van De Panne

Het paard overleefde de zwempartij in de Noordzee niet. Het meisje kwam met de schrik vrij. © BELGAIMAGE

Een 13-jarig meisje uit Waals-Brabant was zaterdag met haar paard aan het rijden langs de kustlijn van De Panne toen het omstreeks 14 uur fout liep. Het paard schrok - waarschijnlijk van enkele onderhoudswerken op de Zeedijk - en sloeg op hol. Het meisje viel van het paard, waarna het dier de zee inliep. Het paard spurtte honderden meters ver in het water en raakte vast.

De hulpdiensten snelden meteen ter plaatse en probeerden het onfortuinlijke dier nog te redden. Met een toegesneld bootje slaagden ze erin het grote beest terug op het droge te krijgen. Zonder resultaat, want het overleed ter plaatse. Een dierenarts kon enkel nog het overlijden vaststellen. Het 13-jarig meisje liep bij het spijtige ongeval enkel wat schaafwonden op.

(MM)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!