Ouders Saar Gevaert: “Geen zin in een polemiek tussen ons en doodrijder”

Redactie KW

De ouders van Saar Gevaert reageren sereen op de open brief die Miguel V., de doodrijder van hun dochter, woensdag liet publiceren in een krant. “Wij hebben geen zin in een polemiek tussen de dader en onszelf in de pers. We willen hier geen kat- en muisspelletje van maken”, zegt Bart Gevaert, de vader van Saar.

Na afloop van de herdenkingsmars die de ouders van Saar zondag organiseerden op de plaats waar Saar 2 jaar geleden werd aangereden door de dronken Miguel V., onthulden ze dat de man op 10 november opnieuw een ongeval had veroorzaakt en opnieuw de vlucht had genomen. Nochtans hadden V. en zijn advocaat in de rechtbank verklaard dat ‘hij nooit meer met een auto wil en zal rijden’. Desondanks kroop V. opnieuw achter het stuur en knalde in de Fabriekslaan in Ledegem, vlakbij zijn woning, op een elektriciteitspaal. In een open brief aan diverse redacties, die woensdag gepubliceerd werd in de krant Het Laatste Nieuws, suggereert V. dat hij dat ongeval opzettelijk veroorzaakte en zo uit het leven wou stappen. “Ik was wanhopig, ik zag geen uitweg meer, ik was bang dat ik opnieuw in de cel zou vliegen”, schreef hij.

Het is normaal dat iemand die een kind dood rijdt, daar niet trots op is

De ouders van Saar hechten weinig geloof aan dat verhaal, maar willen er ook niet op ingaan. “De feiten zijn wat ze zijn. Saar is dood”, reageert vader Bart Gevaert. “Het is normaal dat iemand die een kind dood rijdt, daar niet trots op is.”

In zijn open brief stelt Miguel V. dat hij de ouders van Saar via zijn advocaat drie brieven bezorgde en dat hij contact met hen wou. Hij zou die intentie al geuit hebben in de twee weken die hij in de cel zat na het ongeval. “Tussen de dag van het ongeval en november 2016 is er geen enkel contact geweest tussen de dader en ons“, weerlegt vader Gevaert. “Twee weken voor het eerste proces in november 2016 hebben wij één brief gekregen via zijn advocaat. Meer niet.” In de politierechtbank en in zijn open brief biedt Miguel V. zijn verontschuldigingen aan bij de ouders van Saar maar die zijn daar niet meteen mee opgezet. “Zijn verontschuldigingen staan haaks op zijn gedrag“, stelt vader Gevaert.

(LK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier